✔Gratis verzending vanaf 50EUR 🚚 Levering 1-2 werkdagen

Wat is harsen?

Harsen is een manier van ontharen. De methode is effectief want de hele haar wordt op deze manier verwijderd, dus ook het deel onder het huidoppervlak. Het haarzakje zelf blijft wel achter, dus uiteindelijk groeit de haar wel weer terug. Harsen is geschikt voor het tijdelijk ontharen van zowel grote als kleine huidoppervlakten.

 

Hoe lang blijven de haren weg?

De harsmethode zorgt voor een tijdelijke ontharing, waarbij de haren gemiddeld 2 weken volledig wegblijven. Na 2 weken komen ze stilletjes aan terug. Aangenomen wordt dat het herhaaldelijk harsen van de haren uiteindelijk leidt tot minder haargroei omdat de haarzakjes uiteindelijk beschadigd raken, waardoor de haren minder snel teruggroeien. Je kan iedere haar gemiddeld 20 tot 30 keer uittrekken en dan blijft deze uiteindelijk voorgoed weg. De behandeling wordt meestal herhaald na 4 tot 6 weken.

 

Doet harsen pijn?

Iedereen ervaart pijn op een andere manier. Sommige mensen zullen tijdens het harsen nauwelijks iets voelen. Voor de meeste mensen is harsen – zelfs op gevoelige delen – goed te verdragen. Het is in ieder geval snel voorbij. Hoe harsen voelt is afhankelijk van een aantal factoren.

 

Do's and dont's:

Do's (tot 24u voor de behandeling):

Neem een douche.

Scrub de behandelende zone.

Dont's (tot 24u na de behandeling):

Neem geen heet bad of hete douche.

Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen.

Ga niet naar de sauna.

Blijf uit het zwembad.

Draag geen strakke kleding.

Gebruik geen geparfumeerde producten op de huid.

Raak de geharste huid niet aan met nagels of vingers (enzovoort!) als die niet brandschoon zijn; lege follikels (haarzakjes) zijn gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën. Gewoon even zo veel mogelijk afblijven!

Gebruik geen bruinende crèmes of crèmes met vettige oliën.

Niet scrubben binnen drie dagen na het waxen.

Scheer je haar nooit tussen je waxafspraken door. Dit verstoort de ontharingscyclus!

Gebruik als je na 24 uur weer in de zon kan, een goed zonneproduct met een hoge beschermingsfactor.